אבחון תעסוקתי

3 גורמים עיקריים גורמים לתחושת שביעות רצון בעבודה – סיפוק מהעשייה עצמה, יחס אנושי ושכר. חוסר שביעות רצון באחד מהשלושה יתחיל לכרסם בתחושת השלמות וברמת שביעות הרצון.

המשיכו לקרא על אבחון תעסוקתי ושביעות רצון בעבודה

אבחון תעסוקתי – 3 גורמים עיקריים גורמים לתחושת שביעות רצון בעבודה

1

שכר  – שביעות רצון בעבודה ואבחון תעסוקתי

לגבי שכר – יכול להיות שרמת השכר שסיפקה אותנו בתחילה כבר לא תספק בהמשך, באופן טבעי אנחנו רצים להתקדם כולל בתגמול הכספי בתמורה לעבודתנו. זה ניתן לפתרון באמצעות העלאת שכר או מעבר לחברה אחרת בתפקיד דומה.

יחס אנושי  – אבחון תעסוקתי

יחס אנושי – ובכן, זה עניין שניתן לזהות מהר יחסית, האווירה במקום העבודה מורגשת מהר מאוד. היא יכולה להשתנות בעיקר עקב שינויי בכח האדם ובייחוד של האחראים הישירים או ההנהלה הבכירה. במידת הצורך ניתן לפתור זאת באמצעות מעבר למקום עבוד חדש שבו היחס מתאים ונכון לנו יותר.

3

סיפוק מהעשייה עצמה

סיפוק מהעשייה עצמה –  קשור כמובן גם לתפקיד עצמו ולתוכן שלו, עד כמה אחריות ועצמאות נותנים לנו בחברה, אבל זה מושפע מאוד מהיכולות והאישיות שלנו. האם התפקיד אכן מתאים לכישורים שלנו, האם הוא מאפשר לנו להגשים את עצמנו, האם הוא עונה על הצורך הפנימי שלנו, זה שנותן לנו תחושת ערך ומימוש. יכול בהחלט להיות שתפקיד מסוים שהתאים לנו בעבר, כבר אינו מספק עבורנו גם מבחינה מקצועית, שהרי אנחנו משתנים עם השנים ובהתאם לכך משתנים הצרכים שלנו.

פה נכנס תהליך אבחון תעסוקתי לתמונה – הוא יכול לעזור לנו להבין מהם התחומים שגם יתאימו לאישיות שלנו וגם יתנו מענה לצורך הפנימי הנוכחי שלנו. לרוב יהיו מס' תחומים המתאימים ליכולות ולכישורים, אולם רק חלקם גם יתנו מענה לצורך הרגשי ויגרמו לתחושת סיפוק גבוהה.

אבחון תעסוקתי מדויק עד כדי כך ולכן נותן מענה מהיר ומדויק כאשר תחושת השלמות והשקט בעבודה כבר אינה קיימת.

 

דילוג לתוכן